HET IDEE: LEZEN, DISCUSSIËREN EN BORRELEN

Aangezien we bij JongWB zowel van lezen als van een goede borreldiscussie houden, hebben we besloten het nuttige en het aangename te combineren. Met het terugkerende event Boek en Borrel bieden we je de kans om eindelijk eens dat ene interessante boek te lezen en te bediscussiëren én andere geïnteresseerden in politiek en wetenschap te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Zie het als een boekenclub maar dan in een informele setting.

OVER EARTH FOR ALL

Op 14 april staat onze eerste bijeenkomst van 2023 gepland in Nijmegen, waar we spreken over het boek Earth for All.

Earth for All is een rapport aan de Club van Rome, zoals Grenzen aan de Groei (Limits to Growth) dat in 1972 was. De auteurs beschrijven welke 5 cruciale transformaties we moeten verwezenlijken om welzijn voor iedereen op een relatief stabiele planeet mogelijk te maken. De transities waar dit boek zich op richt zijn Empowerment, Poverty, Inequality, Food en Energy. De auteurs brengen inzichten uit de klimaatwetenschap samen met alternatieve economische paradigma’s en komen tot beleidsaanbevelingen om een mondiale transitie mogelijk te maken. Tijdens deze editie van Boek en Borrel bespreken we graag hoe dit werk de agenda van GroenLinks kan versterken. We zullen dit doen op een nog nader te bepalen locatie in Nijmegen op vrijdag 14 april.

Meld je aan!

Enthousiast? Meld je vooral aan via het formulier hieronder. Enthousiast, maar heb je weinig tijd om te lezen? Ook dan ben je van harte welkom op 14 april in Nijmegen.

Jouw gegevens