Voor het eerst in twee decennia strijden drie partijen om de positie van Bondskanselier en de Duitse Groenen maken een goede kans! Wat betekent dit voor klimaatbeleid? De rol van Duitsland in Europa? En welke coalities zijn mogelijk en waarschijnlijk op basis van de peilingen? Over al deze onderwerpen en al jouw prangende vragen gaan we in gesprek! 
 

Bundestagswahl voor beginners

De spoedcursus ‘Bundestagswahl’ bereid je voor op de Duitse verkiezingen van 26 september. Het programma voor deze online avond bestaat uit twee delen. Eerst geeft Wiebke Pittlik (hoofdredacteur Duitslandweb) een introductie over de Duitse politiek, deze verkiezingen en de rol van de groene partij daarin. Daarna gaan we in gesprek met een panel van verschillende experts.

Na de spoedcursus ben je niet alleen voorbereid op alle koffieautomaatgesprekken, maar kijk je ook met een verscherpte blik naar de ontwikkelingen in het Europese politieke landschap.

Programma

  • Presentatie “Bundestagswahl voor beginners” door Wiebke Pittlik (hoofdredacteur Duitslandweb, Duitsland Instituut) [Nederlands]
  • Panelgesprek met Rebecca Morsch (Grüne Jugend), Nynke van Verschuer (Duitsland-correspondent NRC Handelsblad), Antje Kapek (fractievoorzitter  Bündnis 90 / Die Grünen in Berlijn) en Wiebke Pittlik (hoofdredacteur Duitslandweb, Duitsland Instituut) [Engels]

Let op! Dit event is deels in het Engels.