Programma

In deze workshop worden enkele belangrijke hete hangijzers van waterstof besproken, inclusief manieren voor Europese groen-progressieve partijen om hiermee om te gaan. 

  1. Heeft de Europese Unie een ‘waterstofladder’ nodig die voorrang geeft aan groene waterstof voor industrie die moeilijker te decarboniseren is? Of remt dit juist de ontwikkeling van groene waterstof?
  2. ‘Blauwe waterstof’ is geproduceerd met aardgas waarbij het grootste deel van de CO2-uitstoot wordt opgevangen en opgeslagen. Volgens de voorstanders kan het de weg vrijmaken voor groene waterstof. Welke rol kan blauwe waterstof spelen als transitiebrandstof en grondstof?
  3. Een groeiend aantal bedrijven en overheden, waaronder de Europese Commissie, wil investeren in de productie van groene waterstof in Afrika, het Midden-Oosten en andere delen van de wereld die rijk zijn aan zon of wind. Leidt de import van groene waterstof tot nieuwe geopolitieke en ethische risico's voor de Europese Unie? En hoe moeten we daarmee omgaan? 

Wetenschappelijk Bureau GroenLinks organiseert dit evenement in samenwerking met de Scottish Green Party (SGP) en de Green European Foundation (GEF). Andere sprekers zijn Mark Ruskell (Scottish Green Party), Dominic Eagleton (Global Witness), Alex Lee (Friends of the Earth Scotland) en Eleonora Moro (E3G).

Het programma is in het Engels. Meer informatie over het programma vind je hier.

Aanmelden

Deze bijeenkomst kun je zowel fysiek als online bijwonen. Meld je aan via deze link of via onderstaande knop. De link waarmee je de bijeenkomst online kunt volgen, word je te zijner tijd na aanmelding toegezonden.

Let op: woon je de bijeenkomst fysiek bij, dan gelden de volgende tijden: 11:00 - 12:30 GMT. Woon je de workshop online bij vanuit Nederland, dan is het tijdstip 12.00 - 13.30 uur. 

Meer weten?

Stuur een mail naar enieuwenhuis@groenlinks.nl.

Logo Green European Foundation

Dit programma is een onderdeel het Europese project The Climate Emergency Economy van de Green European Foundation.