Het Jong Wetenschappelijk Bureau (Jong WB) is de jongerendenktank van het Wetenschappelijk Bureau GroenLinks. Als bestuurslid bij het Jong WB bedenk en organiseer je door het jaar heen activiteiten op het snijvlak van politiek en wetenschap, zoals ​​masterclasses, excursies, politieke diners, symposia en debatavonden. Je bouwt met je bestuur op die manier aan een netwerk van jonge mensen die zich verdiepen in de wetenschap achter de idealen van GroenLinks.

Het bestuur van het JongWB bestond in 2022 uit zes bestuursleden, waarvan een gedeelte doorgaat in het nieuwe jaar. Middels deze oproep zoeken wij ten minste twee nieuwe bestuursleden die zich bij het bestuur willen voegen voor het komende jaar.

Het Wetenschappelijk Bureau en het Jong WB focussen zich in 2023 op thema’s als media & democratie, ontgroeien & coöperaties, een eerlijke klimaattransitie en de Donuteconomie. Daarnaast is er genoeg ruimte om als bestuur ook eigen thema’s aan te dragen en te onderzoeken. Een aanstelling in het bestuur is in principe voor één jaar, voor minimaal 4 - 8 uur per week.

Dat is iets voor mij! 

Geïnteresseerd? Stuur ons dan uiterlijk zondag 22 januari een mail met als aparte bestanden een korte motivatie (max 1 A4) en CV. Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 30 januari.

Eerst meer weten? 

Lees hieronder de FAQ (Frequently Asked Questions). Andere vragen over de sollicitatieprocedure of over de functie kan je stellen aan bestuurslid IJsbrand Wildeman via JongWB@groenlinks.nl

Laat het ons ook weten als we iets voor jou kunnen doen om de sollicitatieprocedure toegankelijker te maken.

FAQ