Het leven op aarde heeft een zware tijd. Slechts vijf keer eerder heeft onze planeet een massa-uitsterving gezien zoals nu aan de gang is. De grote boosdoener? Het doorgeslagen kapitalisme, dat mensen blijft aanmoedigen om de aarde af te stropen op zoek naar winst. Willen we het leven op aarde beschermen, dan moeten we dit economische systeem dus fundamenteel hervormen.

Maar is het eigenlijk wel mogelijk om de natuur volledig te bevrijden van het kapitalisme? Of is het veel verstandiger om haar juist een plekje te geven in ons economische systeem? En hoe doe je dat dan op een goed manier?

Deze avond verkennen wij samen met belangrijke denkers en doeners het antwoord op die vragen. We bespreken niet alleen de grote vragen maar vooral ook wat wij als samenleving, als lokale politiek en als actieve burgers vandaag nog anders kunnen gaan doen om de wereld om ons heen te herstellen en op te laten bloeien.

Sprekers

  • Bram Büscher  hoogleraar aan de universiteit Wageningen
  • Yanna Hoek – actief voor We Are The ReGeneration
  • Lara de Brito  oud-wethouder gemeente Wageningen
  • Erik-Jan Bijleveld – wethouder gemeente Wageningen

De avond wordt geleid door Hans Rodenburg van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks.

Over de Postkapitalisme-Karavaan

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Postkapitalisme-karavaan, een reeks evenementen waarmee we de door het land trekken om in gesprek te gaan over het doorgeslagen kapitalisme en over manieren om hier samen verandering in te brengen. Houd onze agenda in de gaten voor nieuwe bijeenkomsten!