Politieke ontplooiing

In Nederland zijn er veel jonge mensen met kennis en doorvoelde idealen. Jongeren schudden de politiek op met creatieve en innovatieve ideeën. Daarom biedt Jong WB jongeren, waaronder jonge politici, jong werkenden en studenten een plek voor politieke ontplooiing. Dat jonge netwerk zetten we in voor de vorming, verspreiding en realisatie van ideeën op het gebied van linkse, groene en progressieve idealen. 

Hoe doen we dat?

Jong WB organiseert activiteiten op het snijvlak van wetenschap en politiek. Denk aan masterclasses, excursies, politieke diners, symposia en debatavonden. Dat doen we voor én met jonge mensen.

Als denktank geeft Jong WB jongeren de ruimte voor het ontwikkelen van creatieve en originele oplossingen voor politieke vraagstukken. We bouwen actief aan een netwerk voor jongeren, jong werkenden en studenten met verschillende achtergronden en ervaringsniveaus.

Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We werken samen met wetenschappers en organisaties zoals Wetenschappelijk Bureau GroenLinks, DWARS, en jong wetenschappelijke bureaus van andere partijen. 

Doe mee!

Zonder jou geen Jong WB! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van onze activiteiten. 

Of word vriend en ontvang vier keer per jaar tijdschrift de Helling over groene en linkse politiek, samenleving, cultuur en wetenschap. Als vriend neem je met voorrang deel aan onze events. 

Ben je 27 jaar of jonger en steun je ons als vriend? Dan betaal je het speciale tarief van 2 euro per maand. Ben je tussen de 27 en 35 jaar? Dan betaal je 5 euro per maand.

Bestuur

Het Jong WB is onderdeel van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks, maar heeft een eigen bestuur. Het bestuur van Jong WB wordt momenteel gevormd door:

  • Mary Kachavos (voorzitter)
  • Koen Donatz (secretaris)
  • Hendrik Snijder (penningmeester)
  • Annie Berendsen (algemeen bestuurslid)
  • Sep Wittenbols (algemeen bestuurslid)
  • Sabrina Zwetsloot (algemeen bestuurslid)
  • Sam Altena (algemeen bestuurslid)
Illustratie van jongeren die demonstreren voor een rechtvaardige toekomst.
Illustratie: Ariane Faber

Contact

Voor vragen of meer informatie, neem contact op met het bestuur via jongwb@groenlinks.nl.

Volg ons

Wil je op de hoogte gehouden worden van alle ontwikkelingen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en volg ons op onze socials.