Omdat wij geloven dat het anders kan!

Het boek: Er is wél een alternatief

Boek-Er-is-wel-een-alternatief-rodenburg-kapitalisme-cover

Er is wél een alternatief is een gezamenlijk schrijfproject waarin we met zo'n 35 auteurs verbeelden hoe een écht andere samenleving eruit zou kunnen zien. Wat ons bindt? De vaststelling dat het huidige kapitalisme is vastgelopen. Dat we in een systeem zitten dat zowel de aarde als mensen uitput. Vandaar ook de ondertitel: Postkapitalisme - een einde aan de roofbouw op aarde en mens.

Dit boek neemt je mee naar een postkapitalistische toekomst. Naar een samenleving waarin we ons laten leiden door samenwerking in plaats van concurrentie, waar welzijn belangrijker is dan luxeconsumptie en waar systemen ten dienste staan van mensen in plaats van andersom.

De Postkapitalisme-karavaan

De publicatie van ons boek is geen doel op zich. Wij zien het als middel om de komende tijd het gesprek aan te gaan over een fundamenteel ander economisch systeem. Daarom trekken wij de komende tijd door het land met de Postkapitalisme-karavaan, een serie bijeenkomsten en gesprekken over allerlei onderwerpen, op allerlei verschillende plekken. Iedere bijeenkomst zoomen we met elkaar in op een ander deel van ons kapitalistisch systeem en verkennen we wat de alternatieven kunnen zijn. 

Vragen?

Heb je vragen over het boek of de karavaan? 
Daarvoor kan je mailen naar hrodenburg@groenlinks.nl