Dit evenement is uitverkocht

Tijdens de jaarlijkse Gaialezing geeft Raworth antwoord op deze vragen. Hierna volgt een paneldiscussie met politici en experts die de donuteconomie in de praktijk brengen. We besluiten de middag met de bekendmaking van de winnaar van de Gaia-essaywedstrijd. De voertaal van het programma is Nederlands, op de lezing van Raworth na. 

Kate Raworth en panel

Programma

13:00 - 13:05 uur
Opening & welkom

13:05 - 13:40 uur
Gaialezing door Kate Raworth

13:40 - 13:50 uur
Vragen vanuit publiek

13:50 - 14:15 uur
Paneldiscussie met politici en experts, waaronder Yasmin Ait Abderrahman (voorzitter FNV Young & United), Paul Schenderling (auteur Er is leven na de groei) en Senna Maatoug (Tweede Kamerlid GroenLinks), onder leiding van Eveline van Rijswijk

14:15 - 14:35 uur
Vragen vanuit publiek

14:40 - 14:55 uur
Prijsuitreiking Gaia-essaywedstrijd door Daan Roovers

14:55 - 15:00 uur
Afronding

Dit evenement is uitverkocht.

Wetenschappelijk Bureau GroenLinks organiseert jaarlijks de Gaialezing. De tweede editie met Raworth valt niet geheel toevallig op Earth Day. De eerste editie van de lezing werd gehouden door de Vlaamse schrijver David Van Reybrouck. De term Gaia verwijst naar de verwevenheid van mens, natuur en aarde. De ecologische crisis vraagt om een nieuwe verhouding tot de natuur en om een ander economisch systeem dat een fatsoenlijk en zinvol bestaan biedt aan eenieder binnen de grenzen van de draagkracht van de aarde.