Antidiscriminatiebeleid, podcast, Jerry Afriyie, Ruard Ganzevoort

? Podcast Groene Gasten #18

Ieder weldenkend mens is tegen discriminatie, toch? Maar waarom komt het dan nog steeds zoveel voor en lijkt er nauwelijks iets tegen te gebeuren? En wat zou de politiek hiertegen kunnen doen? Daarover gingen we in gesprek met dichter en activist Jerry Afriyie, projectleider bij antidiscriminatieorganisatie Controle Alt Delete Jair Schalkwijk en Eerste Kamerlid Ruard Ganzevoort, die een onderzoekscommissie leidde naar de effectiviteit van onze antidiscriminatiewetgeving.

Beluister deze aflevering van Groene Gasten via je favoriete podcast-app of via onderstaande link (en vergeet niet je te abonneren!).

Meer weten over het Zwart Manifest? Zie deze link: https://zwartmanifest.nl/home/

Het rapport van de Eerste Kamercommissie vind je hier: https://www.eerstekamer.nl/commissies/poc

Reacties

10 oktober 22

Joost

Podcast discriminatie

Ik heb zelf een vriendin uit Indonesië en veel buitenlandse vrienden. En ik ben keihard tegen discriminatie laat dat duidelijk zijn. Maar hoe jullie alleen maar wijzen naar alles en iedereen dat alles racisme is en dat alles anders moet is niet kloppende.

En jullie zijn 5 slagers bij elkaar die hun eigen vlees keuren. Ik heb geen enkel tegenwoord, of kritische noot gehoord in de podcast. Ik verbaas mij over de vooringenomen stellingen waar daarna ook geen voorbeelden bij gevraagd worden. 

Turkse en Marokkaanse vrienden van mij vinden het stuitend en ik sluit mij daarbij aan. 

10 oktober 22

Hans Rodenburg

Hoi Joost,  Jammer dat je je…

Hoi Joost, 

Jammer dat je je hebt geërgerd aan de aflevering! Ik ben nu wel heel benieuwd welke stellingen zonder kritiek werden overgenomen en waar we volgens jou kritischer hadden moeten zijn. Daar kunnen we alleen maar van leren!

Ik had overigens niet het idee dat we het overal met elkaar eens waren, er zaten toch wat stevige discussies bij tussen de gasten. Maar wellicht voelde dat voor jou anders. 

Hartelijke groet, 

Hans

Reactie toevoegen