Omslagbeeld podcast Besturen met idealen met Corinne Ellemeet en Martijn Dadema

? Podcast Besturen met Idealen #2

Hoe maak je het gemeentebestuur dienstbaar aan de gemeenschap? Hoe win je het vertrouwen terug van burgers die zijn afgehaakt? Corinne Ellemeet spreekt erover met Martijn Dadema, burgemeester van de gemeente Raalte in Overijssel. Gelijkheid, inclusie, transparantie en eerlijkheid zijn de waarden die Martijn voor ogen houdt bij het besturen van de gemeente. Zijn inspanningen bleven niet onopgemerkt: in 2020 werd Raalte verkozen tot best bestuurde decentrale overheidsorganisatie van Nederland. “Raalte is een voorbeeldgemeente op het gebied van inwonersparticipatie”, aldus het blad Binnenlands Bestuur, dat de verkiezing organiseerde.

De kracht van gemeenschappen wordt onderschat, vindt Martijn. Ook door zijn eigen partij, GroenLinks. We moeten er veel meer in investeren. Initiatieven uit de samenleving verdienen een overheid die meedenkt en steun biedt.

Beluister deze aflevering van Besturen met idealen via je favoriete podcast-app of via onderstaande link (en vergeet niet je te abonneren!). 

Reactie toevoegen