Iserlevennadegroeipodcast

? Podcast Groene Gasten #19

Willen we een klimaatcatastrofe voorkomen, dan is het cruciaal dat we onze economie fundamenteel hervormen. Het is tijd voor grenzen aan de groei. Maar is het leven in een samenleving zonder economische groei wel aantrekkelijk? Jazeker, is het overtuigde antwoord van econoom Paul Schenderling. Samen met een groep medestanders schreef hij het boek Er is leven na de groei. Tijd voor een gesprek om de post-groei-samenleving te verkennen.

Beluister deze aflevering van Groene Gasten via je favoriete podcast-app of via onderstaande link (en vergeet niet je te abonneren!).

Je kunt het boek Er is leven na de groei bestellen bij de uitgever of bij je lokale boekhandel.

In het najaarsnummer van tijdschrift de Helling staat een interview met een andere degrowth-denker, Jason Hickel. Lees het gratis.

Reacties

17 november 22

chris peeters

leven na de groei

Hele goede podcast met Schenderling.

Het zou mooi zijn als die vertaald wordt in een lokale actie-agenda. Waarom helpen afdelingen hun leden niet om in hun straat/buurt autodelen te introduceren (of een uitleenschuurtje voor apparaten).

17 november 22

Hans Rodenburg

Mooi idee!

Dank Chris! 

En helemaal mee eens. Het zou mooi zijn als lokale afdelingen de post-groeiagenda zoveel mogelijk proberen echt concreet te maken. 

Groet,  
Hans

Reactie toevoegen