Illustratie van presentatoren Groene Gasten Sanne van Keulen en Evert Nieuwenhuis.

? Podcast Groene gasten #11

Journalist Liesbeth Staats schreef over deze economische en maatschappelijke ongelijkheid het boek Waarom vrouwen minder werken dan mannen (en dat ook jouw probleem is). Eerder maakte ze de spraakmakende televisieserie Waarom vrouwen niet werken. In deze aflevering legt Staats uit waarom zo weinig Nederlandse vrouwen voltijd werken en waarom veel vrouwen niet met een rolkoffertje het schoolplein durven op te lopen.

Beluister deze aflevering van Groene Gasten via je favoriete podcast-app of via onderstaande link (en vergeet niet je te abonneren!). 

Liever kijken? Dat kan hier:

Reacties

14 december 21

Jan van Nuland

Laat de vrouwen werken

Mag ik een teiltje?
Het is nu 25 jaar geleden dat ik als man voor de kinderen ging zorgen en mijn vrouw kostwinner is geworden. De argumenten in deze podcast klinkt mij zo 1980. Alles wat ze "cultuur" noemen en alle problemen klinken mij zo archaisch voor. Heel moeizaam om dit te beluisteren op een GroenLinks site. Het klinkt meer als een CDA gesprek.
groet, Jan van Nuland

16 december 21

Evert Nieuwenhuis

Dag Jan,  Dank voor je…

Dag Jan, 
Dank voor je reactie. Jammer dat je een teiltje nodig hebt... ;-) 
Het is inderdaad treurig dat we het anno 2021 hier nog steeds over moeten hebben. Zoals Liesbeth Staats in de podcast vertelt, is er nog weinig veel te weinig veranderd de afgelopen 40 jaar. Daarom is het denk ik des te beter dat het hier over blijven hebben. Deed het CDA dat ook maar!
Vriendelijke groet,
Evert 

Reactie toevoegen