Illustratie van de podcast Groene Gasten aflevering 9: Redden burgerberaden de energietransitie?

? Podcast Groene gasten #9

Eva Rovers (Bureau Burgerberaad) en Reint Jan Renes (lector Psychologie voor een Duurzame Stad) leggen uit waarom burgerberaden ‘een cadeautje voor politici’ zijn.

Beluister deze aflevering van Groene Gasten via je favoriete podcast-app of via onderstaande link (en vergeet niet je te abonneren!).

Lees verder:

Reacties

08 oktober 21

Piet Nieuwendijk

burgerberaad

Net met veel plezier de podcast geluisterd en kan me daar goed in vinden, wat ik echter mis is een stukje over het risico van een burgerberaad inzetten om een concreet doel te bereiken in een hard gepolariseerde discussie. Je kan dan waarschijnlijk je doel bereiken, maar het systeem burgerberaad flinke schade toebrengen

14 december 21

BastiB

Wie heeft wie nodig

Hoi! 
Leuke podcast!
In toevoeging hierop de volgende gedachte: 

De overheid schakelt dus burgers in om samen problemen op te lossen: "Beste burger, wil je ons helpen bij de energietransitie? Zullen we het samen doen?"
Maar geeft die overheid ook thuis als de burger een probleem heeft? En zo niet (en ik spreek hier uit eigen ervaring), waarom zou de burger de overheid dan gaan helpen? Ik kan me goed voorstellen dat er grote groepen mensen in tientallen oude volkswijken zijn die denken: "Ga eerst maar 's wat voor ons doen voordat je bij mij aanklopt met jullie problemen." Nog even los van de slimheid van zo'n reactie.

Reactie toevoegen