Podcast Besturen met idealen #4

? Podcast Besturen met idealen #4

Melissa had als kind al een passie voor – en zorgen over – de natuur. Op haar vijftiende besloot ze dat ze milieukunde zou gaan studeren. Na jaren van ecologisch onderzoek in binnen- en buitenland besefte ze dat wetenschappelijke kennis niet voldoende is om natuur en milieu te beschermen; er is ook politieke actie nodig. Daarom stapte ze in de politiek. Eerst als volksvertegenwoordiger en sinds 2021 als bestuurder in de provincie Groningen. Bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten voert Melissa de lijst van GroenLinks aan.

Door de aardgaswinning beeft de aarde in Groningen. Ook Melissa voelde de schokken. Als geen andere regio weet Groningen dat we moeten afkicken van fossiele brandstoffen. Groningen heeft de ambitie om dé groene energieprovincie van Nederland worden en Melissa voegt de daad bij het woord. Voor het voortrekkerswerk bij het ontwikkelen van een groene waterstofketen kreeg Noord-Nederland onlangs een Europese onderscheiding.

De tweede voornaam van Melissa Kashiku van Hoorn verraadt haar gemengde, Congolees-Nederlandse afkomst. Het was niet altijd makkelijk om als kind van kleur op te groeien op het Groningse platteland, maar inmiddels is Melissa een rolmodel, zo beseft zij. Ze wil de weg plaveien voor andere mensen uit groepen die nu ondervertegenwoordigd zijn in de politiek. “Ik hoop door mijn verschijning te laten zien dat de politiek voor iedereen is.”

Beluister deze aflevering van Besturen met idealen via je favoriete podcast-app of via onderstaande link (en vergeet niet je te abonneren!). 

Wil je vriend van ons worden en meer podcasts mogelijk maken?
Volg dan deze link: wbgl.nl/word-vriend

Reactie toevoegen